İlk Apandisit Ameliyatının Nasıl Yapıldığını Öğrenince Şok Olacaksınız!! - MhdWeb

Son Yayınlanan

20 Nisan 2020 Pazartesi

İlk Apandisit Ameliyatının Nasıl Yapıldığını Öğrenince Şok Olacaksınız!!



Leonid Rogozov Sovyet bir doktor. 1961 yılında soğuk savaş döneminde ABD ve Sovyetler Birliği arasında ekonomik bir savaş vardı. Sovyetler Birliği de Antarktika da çok önemli kaynakların olduğuna inanıyordu. Bu yüzden  1961 yılında içerisinde Leonid Rogozov'un da bulunduğu bir grup bilim adamı Antarktika'ya araştırma yapılmaya gönderildi.


Tek doktur olarak görev yapan Leonid Rogozov aniden hastalandı. Tek doktur olduğu için kendini iyileştirmek dışında bir şansı yoktu. Normal şartlarda pek de ağır geçmemesi gereken hastalık soğuk ortamlarda tam bir kabusa dönüşmüştü. Halsizlik ve yüksek ateş şikayetleri olan Leonid Rogozov kendi kendini iyileştirmeye karar verdi. 


Hastalığının apandisit olduğunu düşünen Sovyet doktur kendi kendini ameliyet edecekti. O dönemde apandisit ameliyatının tedavisi bilinmediği için çok kritik bir ameliyat olacaktı ama o yapmasa ölebilme ihtimali olduğu için yapmaya karar verdi. 


Operasyona başlayan Sovyet doktur uzanmak zorunda kalacağı için karın bölgesini göremeyecekti. Görebilmek için ayna kullanan Leonid Rogozov kendini ameliyat etmeye başladı. Ara sıra yorgun ve halsiz olan doktur 30 - 40 dakika ameliyata ara verir. 2 saat süren ameliyattan sonra kendi apandisitini alan Leonid Rogozov aynı zamanda tarihin ilk apandisit ameliyatını gerçekleştirmiş oldu. Bu başarıdan dolayı bir çok ödül almış olan Leonid Rogozov 21 Eylül 2000 yılında 66 yaşında hayata gözlerini yumdu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder