Kitap Hırsızı Kitap ve Film Yorumu & Slayt - MhdWeb

Son Yayınlanan

21 Mayıs 2020 Perşembe

Kitap Hırsızı Kitap ve Film Yorumu & Slayt

Kitap okumak bu dönem için en korkutucu aktivitelerden biri olarak görülüyor ne yazıkki. Ama okunulan her kitabın her yazının bizi ne kadar geliştirdiğinden bihaberiz. Biz MhdWeb ekibi olarak elimizden geldiğince okuduğumuz kitapların yorumunu yapmaya çalışıyoruz. Bugün de okuduğum ve izlediğim , Marcus Zusak'tan Kitap Hırsızı kitabını ve filmini yorumlayacam.

Kitap Hırsızı


Filmini de izlediğim kitap hakkında şunu söylemeliyim ki filmi çok iyi yansıtılmış. Kesinlikle kitabı okumadan filmini izlememek lazım. Tüm kitapların kendine göre bir güzelliği vardır elbet. Ama şunu söylemeliyim ki okuduğum en iyi kitaplar arasında kendine yer bulabilmiş harika bir kitap. Kitapta 2.Dünya savaşı sırasında Almanlar dışında kalan ırklara Nazi Almanya'sının nasıl davrandığı çok iyi bir bakış açısıyla anlatılmış. Marcus Zusak zor bir konuyu çok iyi bir üslupla ele almış. Ayrıca kitapta duyguların çok iyi bir şekilde ele alındığını da söyleyebilirim ama aynısını filmi için söyleyemem. Filmde duygular daha iyi bir şekilde yansıtılabilirdi.

Kitap Hırsızı

Tabi ki kitabın ve filminin vazgeçilmezi ; bize verdiği spoilerlar ile ara ara sinir olduğumuz , güzel yorumlarıyla kendine hayran bıraktıran ilahi varlıkta unutulmamalı. Okumaya başladınız mı bir daha bırakmak istemeyeceğiniz harika bir anlatıma sahip ( Tabi ki filmi de öyle ). Kitaptaki detayların çoğu filmde yansıtılmamış olsa da bu yadsınamaz. Çünkü kitaptaki her detayı filme uyarlamak neredeyse imkansız bir şey zaten. Ama filmdeki karakter seçimleri , mekan , olay gibi öğeler fazlasıyla  başarılı aktarılmış . Kitap anlatım yönüyle çoğu kitaptan farklı ve bu sizin kitabı tek solukta bitirmenizi sağlıyor. Hepinize keyifli okumalar ve seyirler diliyorum. 

Kitap ile ilgili oluşturduğumuz slaytı aşağıdan indirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder