Mi 9T Uzun Kullanım Testi - MhdWeb

Son Yayınlanan

24 Haziran 2020 Çarşamba

Mi 9T Uzun Kullanım Testi

Mi 9T almak isteyenler ya da alıp aklında soru işareti kalmış kişiler için , soru işaretlerine cevap niteliğinde bir yazı yazdık . Umarım yararlı olur .

Mi 9T

Xiaomi Mi 9T Temel Özellikleri:

Ekran Boyutu : 6.39 İnç
Bellek ( RAM ) 6 GB
Batarya Kapasitesi : 4000 mAh
Hat Sayısı : Çift Hat
4.5G Destegi : Var
İşlemci : Qualcomm Snapdragon 730 7nm
CPU Çekirdeği : 8 Çekirdek
Sar Değeri : 10g (Baş) 1.341 W/kg
Ekran / Gövde Oranı : 86.06%
Değişir Batarya : Yok
Kamera Çözünürlüğü : 48 MP 3 lü Arka Kamera
Ön Kamera Çözünürlüğü : 20 MP
Ekran Çözünürlüğü : 1080x2340 (FHD+) Piksel
Parmak İzi Okuyucu : Var
Ses Çıkışı : 3.5mm

Mi 9T

EKRAN:
Mi 9T orta segmentten üst segmente kayan bir telefon diyebiliriz. Telefonda Amoled bir ekran kullanılmış ve günlük kullanımıma göre çok iyi bir hissiyat verdiğini söyleyebilirim. Full HD ekranın verdiği kalite ile HDR desteği ve renk yansıtması çok iyi . Film izleyince ya da oyun oynayınca telefon ekranı size güzel bir performans sağlıyor. Ayrıca telefonda çentik olmaması rakiplerine göre telefonu bir adım öne götürüyor diyebilirim. Kendi deneyimlerime göre Mi 9T nin ekranının ileri seviye olduğunu söyleyebilirim.

Mi 9T

BATARYA: 
Mi 9T nin 4000 Mah lık bataryasının iyi bir performans verdiğini söyleyebilirim. Günlük kullanımda sizi yarı yolda bırakmıyor. Hiçbir özellikten kısmadan günlük 7 , 8 saat ekran süresi almak mümkün. Kutudan 18W lık Qualcomm Quick Charge 3.0 Hızlı şarj destekli adaptör çıkıyor ve bu adaptörle telefonu 1.30 saat gibi bir sürede şarj etmek mümkün. Kendi deneyimlerime göre bataryanın yeterli olduğunu söyleyebilirim.


Mi 9T

KAMERA:
Mi 9T 3 tane arka kamera ile 1 tane de ön kamera ile geliyor .48Mp lik ana kamera ile detaylı fotoğraflar çekmek mümkün. 13Mp lik geniş açı kamerası ile ana kameranın yakalayamadığı manzaralar çekebilirsiniz. 8Mp lik kamera ile kalite kaybı olmadan 2x e kadar optik zoom yapabilirsiniz. Ayrıca telefon yazılımsal olarak 10x e kadar zoom olanağı sağlıyor. Ön kamera ya gelince Pop-Up teknolojisinden yararlanmış . Telefon kamerası açılır kapanır olduğu için çentiksiz bir ekran deneyimi sağlıyor. 20Mp lik ön kamera ile çok iyi selfieler çekmek mümkün. Ama telefonda kesinlikle Google Kamera kullanmanızı öneririm. Google kamera ile kendi kamera uygulamasına nazaran daha iyi fotoğraflar çekme olanağınız oluyor. Google kamera linkini sizin için aşağıya bırakıyorum.

Google Kamera İndirme Linki: 

Mi 9T

TEMEL DONANIM (PERFORMANS):
Mi 9T Qualcomm Snapdragon 730 işlemcisi ile çok iyi performans verdiğini söyleyebilirim. Pubg , Need For Speed gibi yüksek performans gerektiren oyunları çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. İşlemcinin bir diğer avantajı da çok az ısınması. Pubg de telefonun neredeyse hiç ısınmadığını söyleyebilirim. Yazılım konusunda her ne kadar aynı şeyleri söyleyemesem de Xiaomi nin yeni arayüzü MIUI 12 ile hatalarını düzeltmesini umuyorum.


Mi 9T

TASARIM:
Mi 9T nin tasarım yönünden çok şık ve zarif bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebilirim. El hissiyatı çok iyi . Telefon tasarım yönünden premium bir hissiyat sağlıyor diyebilirim.

Son olarak Mi 9T almak isteyenler için sıkıntı olan sar değerine değinmek istiyorum. Sar değerinin çift sim için olduğunu unutmayın. Yani tek bir hat kullanacaksanız sar değerini ikiye bölün gerçek sar değeri bulacağınız değer olacak.

Eğer kafanızda herhangi bir soru işareti kaldıysa yorumlarda belirtmeyi unutmayınız. Yayını paylaşarak da bize destek olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder