Bilim Kurgu sevenlerin aklını başından alacak en iyi Netflix dizileri - MhdWeb

Son Yayınlanan

1 Temmuz 2020 Çarşamba

Bilim Kurgu sevenlerin aklını başından alacak en iyi Netflix dizileri


1) Black Mirror (2011) | IMDb: 8,8
Gelişen ve değişen toplumun gün geçtikçe bireyler üzerindeki etkileri de değişiyor. Yeni teknolojilerin getirileri, değişen siyaset, medya, sanat anlayışının değişimi her bölümü farklı olan dizide bilim kurgu ögeleriyle anlatılmaya çalışılır. Gelişen teknoloji dünyayı daha yaşanır bir hale mi getirir yoksa tutsak olarak yaşanacak bir evrene mi hapseder insanları? Boynunuza takılan çipler ile yaşamak, telefonunuz ya da bilgisayarınız aracılığı ile attığınız her adımın izlenmesi nasıl olurdu?

Tür: Bilim Kurgu, Hiciv, Psikolojik Gerilim, Distopya, Antoloji

Oyuncular: AnnaSophia Robb, Dennis Quaid, Helen Hunt

IMDb: 8,8 Rotten Tomatoes: %83 Google: %94 CEOtudent: 9,0

NETFLIX'TE İZLE
2 Stranger Things (2016) | IMDb: 8,8
1980’lerdeyiz, yer Indiana’nın kırsal bir kasabası Hawkins. Devlet için bilimsel araştırmalar yapan Hawkins Ulusal Laboratuvarı’nda aynı zamanda gizli işler de yapılır. İnsanların üzerinde paranormal ve doğaüstü deneyler yapılır. İstemeden alternatif bir evrenin yani “Baş Aşağı”nın kapılarını açan bir portal yaratırlar. Sadece laboratuvarla kalmayıp tüm kasaba halkını etkilemeye başlar yeni evren. Baş Aşağı’dan gelen yaratıklar kasabadan birini kaçırır ve olaylar başlar.

Tür: Drama, Korku, Bilim Kurgu, Fantastik

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder

IMDb: 8,8 Rotten Tomatoes: %93 Google: %97 CEOtudent: 8,9

NETFLIX'TE İZLE

3) Dark (2017) | IMDb: 8,7
Netflix bilim kurgu dizileri arasında son yılların yükselenlerinden! Bilim kurgu ve gerilim türündeki Dark, küçük bir kasabadaki iki çocuğun kaybolmasının ardından yaşanan gizemli olayları ele alıyor. Hikayenin farklı zaman dilimlerinde geçmesi ve gizemi onu diğer bilim kurgu dizilerinden ayırarak anlaşılması güç bir bulmaca haline getiriyor. Korku ve gerilim dolu dizinin yönetmenliğini Who Am I, Das letzte Schweigen, Nuit Blanche gibi filmlerin yönetmenliğini de yapan Baran bo Odar yapmıştır.

Tür: Bilim Kurgu, Dram, Gizem, Gerilim

Oyuncular: Karoline Eichhorn, Louis Hofmann, Jördis Triebel

IMDb: 8,7 Rotten Tomatoes: %94 Google: %96 CEOtudent: 8,5

NETFLIX'TE İZLE

İlginizi Çekebilir: Beyin yakan Alman Dizisi "Dark" Hakkındaki Yorumlarım

4) Star Trek: The Next Generation (1987) | IMDb: 8,6
Geri dönen karakterler ve işlenen konular süreklilik sağlıyor olsa da dizi genel olarak birbirinden bağımsız ilerleyen toplamda 178 bölümden oluşuyor. Star Trek dizisi, Enterprise yıldız gemisi tayfasının maceraları ile başlar. Enterprise gemisi yok olduktan sonra devamından gelen Enterprise-A, Enterprise-B, Enterprise-C, Enterprise-D ile devam eder. Start Trek: Nex Generation ise Enterprise-D gemisinde geçen olayları konu alır.

Tür: Bilim Kurgu, Fantastik

Oyuncular: Patrick Stewart, Brent Spiner, Jonathan Frakes

IMDb: 8,6 Rotten Tomatoes: %89 Google: %91 CEOtudent: 8,5

NETFLIX'TE İZLE

5) Sense8 (2015) | IMDb: 8,3
Sense8, Matrix'in yaratıcıları olan Wachowski kardeşler tarafından 10 bölümlük planlanmıştı. Fakat ciddi bir hayran kitlesi kazanınca bir sezon daha çekildi ve final yaptı. Sense8, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan 8 farklı insanın gizemli bir biçimde birbirleri ile bilinç akışı şekline bağlantılar kurmasıyla başlıyor. Bu insanların bir şekilde birbirleri ile bir ilişkisi var fakat bu gizem bir türlü çözülemiyor. Aynı zamanda bu 8'linin yok olmasını isteyen bazı gizli örgütler var. Bu kötülük karşısında ekibin bir araya gelmekten başka çaresi kalmıyor. Her bir karakterin kendi hikayesine derinden baktıran yapım, ekip ruhunu da iliklerimize kadar hissettiriyor. Sense8, özellikle LGBTİ yapımları listelerinde de ilk sıralarda. Bu yönüyle de dünya genelinde büyük bir kitle kazandı.

Tür: Bilim Kurgu, Gizem, Dram, LGBT

Oyuncular: Doona Bae, Jamie Clayton, Tina Desai

IMDb: 8,3 Rotten Tomatoes: %86 Google: %96 CEOtudent: 8,9

NETFLIX'TE İZLE

6) The Witcher (2019) | IMDb: 8,3
Dizi oldukça fantastik bir evrende yaşanıyor; cüceler, elfler, ejderhalar, cadılar ve dahası. Yüzyıllardır insanlar ile bir arada yaşayan farklı türler barışı bozmaya karar verir ve olaylar gelişir. Bu sırada Witcher olarak nam salmış olan ve para için canavarları öldüren Geralt of Rivia, huzuru sağlamaya çalışır. Tüm dengeyi değiştirecek güce sahip olan bir çocuğu korumak isteyen Witcher, vaadedilen çocuğunu ararken bir yandan kötülüklerle diğer yandan ise aşkla savaşacaktır.

Tür: Fantezi, Dram, Macera, Aksiyon

Oyuncular: Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra

IMDb: 8,3 Rotten Tomatoes: %67 Google: %95 CEOtudent: 8,1

NETFLIX'TE İZLE

7) Orphan Black (2013) | IMDb: 8,3
Kolonlarınızın olabileceğini hiç düşündünüz mü? Nasıl olurdu? Sarah Manning kendinin neredeyse aynısı olan Beth Childs adındaki bir kadının intiharına tanık olur ve onun yerine geçer. İntihar eden kadının onun bir klonu olduğunu ve daha pek çok klonu olduğunu öğrenmesinin hemen ardından birinin onlara öldürmeye çalıştığını keşfeder. Klonların kökenini anlamaya çalışan Sarah Neolution hareketi ile karşılaşır. Primetime Emmy Bir Drama Dizisinde En İyi Kadın Başrol Oyuncusu Ödülü’nün de aralarında olduğu yaklaşık 20 ödül alan dizi bilim kurgu alanında güçlü bir yere sahip.

Tür: Bilim Kurgu, Biopunk, Drama, Gerilim

Oyuncular: Tatiana Maslany, Dylan Bruce, Jordan Gavaris

IMDb: 8,3 Rotten Tomatoes: %93 Google: %97 CEOtudent: 8,4

NETFLIX'TE İZLE

İlginizi Çekebilir: Netflix Alternatifi Uygulamalar

8) Travelers (2016) | IMDb: 8,1
Kanada, Amerikan yapımı bilim kurgu dizisi olan Travelers, zaman yolculuğu temasını sevenler için bir solukta bitirilecek türden. Günümüzden yüzlerce yıl sonra insan nüfusu neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geliyor. Buna karşın beş zaman yolcusu ise geçmişe giderek bu durumu düzeltmeye çalışıyorlar. Travelers’ı diğer zaman yolculuğunu konu alan dizilerden ayıran ise zaman yolculuğunun bilinç aktarımı ile yapılması.

Tür: Bilim Kurgu, Gizem

Oyuncular: Eric McCormack, MacKenzie Porter, Nesta Cooper

IMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %98 Google: %97 CEOtudent: 8,2

NETFLIX'TE İZLE

9) Altered Carbon (2018) | IMDb: 8,1
İngiliz yazar Richard K. Morgan'ın aynı adlı kitabından uyarlanmış bilim kurgu dizisidir. İnsan bilincinin herhangi bir bedene aktarılabildiği ve vücudun sadece bir meta olarak ele alındığı dizide asıl işlenen konu ölümsüzlüktür. Ölüm artık insanlar için kaçınılmaz bir son değildir. Daha güçlü ve daha gelişmiş bedenlerde hayata dönmek mümkündür. Eskiden bir savaşçı olan Takeshi Kovacs, yeni dünyaya karşı yapılan ayaklanmadan dolayı yüzyıllar boyunca hapsedilir. Kurtulabilmesi içinse gizemli bir cinayeti çözmesi gerekir.

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon

Oyuncular: Chris Conner, Renée Elise Goldsberry, Will Yun Lee

IMDb: 8,1 Rotten Tomatoes: %76 Google: %96 CEOtudent: 8,2

NETFLIX'TE İZLE

10) The Umbrella Academy (2019) | IMDb: 8,0
Dizi, doğaüstü güçlere sahip olan 43 bebeğin doğmasıyla başlar. Bebeklerin dünyaya gelişi de kendileri gibi doğaüstü olunca kimse nerden çıktıklarını anlayamaz ve bir kısmı terk edilir, bir kısmı ise ölür. Zengin bir girişimci olan Sir Reginald Hargreeves ise bulabildiği 7 bebeği evlatlık olarak alır ve “Şemsiye Akademisi” adını verdiği okulda bebekleri yetiştirmeye başlar. Şemsiye Akademisi, kötülüklerle savaşan çocuklar olarak görülür ve insanların sevgisini kazanır. Ancak çocuklar babalarının baskısından bunalır ve 5 Numaranın da kaybolmasıyla aile yavaş yavaş dağılmaya başlar.  Görüşmeyi tamamen kesen grup, babalarının ölmesiyle bir araya gelir ve öldüğünü düşündükleri 5 Numara da gizemli bir şekilde ortaya çıkar. 5 Numaranın dönüşünün bir sebebi vardır ve pek de iyi sayılmayan haberleriyle gelmiştir.

Tür: Aksiyon, Komedi, Bilim Kurgu

Oyuncular: Ellen Page, Tom Hopper, David Castañeda

IMDb: 8,0 Rotten Tomatoes: %75 Google: %96 CEOtudent: 7,9

NETFLIX'TE İZLE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder